ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ 1,5 ΕΩΣ 10 ΕΤΩΝ
ΒΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΓΟΝΕΙΚΟΤΗΤΑΣ
‘‘ΜΑΜΑ, ΜΠΑΜΠΑ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ;’’
Μία διαδρομή 6 διαδικτυακών εργαστηρίων για...
🗸 να ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙΣ καλύτερα τα ξεσπάσματα του παιδιού σου αλλά και τις δικές σου αντιδράσεις ως γονέας (και έτσι να νιώσεις πιο ικανός/η και να ανταποκρίνεσαι πιο ήρεμα και βοηθητικά την ώρα των κρίσεων)
🗸 να ΔΕΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΑ πώς να ακούσεις, να συνδεθείς, να βάλεις όρια, να συνεργαστείς αποτελεσματικά με το παιδί σου (και έτσι να μειωθούν οι συγκρούσεις και να απαλλαγείς από τις μάχες εξουσίας, τις απειλές και τις τιμωρίες...)
🗸 να ΧΤΙΣΕΙΣ μία μακροχρόνια σχέση αποδοχής, σεβασμού και εμπιστοσύνης με το παιδί σου, ξεκινώντας από τώρα!
Ο βιωματικός κύκλος για τη θετική γονεϊκοτητα ήταν ότι καλύτερο μπορούσα να κάνω για την οικογένεια μου! Το συνιστώ σε όλους ανεπιφύλακτα! Η Ελένη σε καθοδηγεί με τις γνώσεις της στο κομμάτι της γονεϊκοτητας και σου προσφέρει διαφορά εργαλεία, τα οποία μπορείς να προσαρμόσεις στην δική σου οικογένεια!
Έχω πλέον δημιουργήσει μια πολύ καλή σχέση με τα παιδιά μου κ ξέρω πως να αντιμετωπίσω τις εκρήξεις τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ελένη σ ευχαριστώ πολύ για όλες τις γνώσεις που μας έδωσες!
Mαρία Π., Μαμά 2 παιδιών, (ομάδα Οκτώβριος - Νοέμβριος 2024)
,🔜 ΠΡΩΙΝΗ ΟΜΑΔΑ:
Tετάρτες 29 Ιανουαρίου, 5, 12, 19 Φεβρουαρίου, 5 και 12 Μαρτίου 2025 από τις 10:00 έως τις 12:30 (4 θέσεις)
🔜 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΟΜΑΔΑ:
Τετ΄άρτες 26 Mαρτίου, 2, 9, 30 Απριλίου , 7 & 14 Μαίου 2025 από τις 18:00 έως τις 20:30 - (6 θέσεις)
Αυτός ο κύκλος είναι για σένα αν:
🗸 Θέλεις να μεγαλώσεις το παιδί σου ‘‘θετικά’’ και χωρίς βία αλλά δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις ΄ή έχεις διαβάσει πολλά και έχεις μπερδευτεί…
🗸 Θέλεις να μάθεις βήμα βήμα νέους τρόπους και αποτελεσματικές εναλλακτικές για να ακούς και να επικοινωνείς με το παιδί σου με ενσυναίσθηση και αποδοχή (και έτσι να βγεις από τη μάχη εξουσίας…)
🗸 Θέλεις να μοιραστείς τους προβληματισμούς σου ως γονέας σε ένα ασφαλή χώρο εμπιστοσύνης και φροντίδας…
Τα μωρά γεννιούνται χωρίς οδηγίες χρήσης... 📖 κι εμείς οι γονείς ψάχνουμε να τις βρούμε... Αγοράζουμε βιβλία για τη διαπαιδαγώγηση, αναζητάμε συμβουλές, περνάμε ώρες στο διαδίκτυο... Σε αυτή τη μάζα πληροφοριών και συμβουλών, πολλές φορές χανόμαστε και μπερδευόμαστε και μας δημιουργούνται τελικά περισσότερες αμφιβολίες και ενοχές... 😔
Δεν θα βρεις εγχειρίδιο… επειδή απλά δεν υπάρχει! Υπάρχουν 1001 τρόποι να μεγαλώσει ένα παιδί. Ο σωστός τρόπος είναι αυτός που είναι καλύτερο για εσένα, το παιδί σου και σέβεται την αξιοπρέπεια όλων στην οικογένεια.
Κατά τη διάρκεια του βιωματικού ενδυναμωτικού κύκλου ‘’Μαμά, Μπαμπά, επικοινωνούμε;’’, θα καλύψουμε πολλούς τρόπους και εναλλακτικές για να επικοινωνείς με το παιδί σου με σεβασμό, ενσυναίσθηση & αποδοχή και έτσι να νιώσεις πιο σίγουρος/η και να μπορείς να βρεις τις δικές σου δημιουργικές λύσεις όταν προκύπτει μία δυσκολία στην οικογένεια.
O κύκλος αποτελείται από 6 διαδικτυακά εργαστήρια. Κάθε εργαστήριο είναι ένας δημιουργικός χώρος έκφρασης και πρακτικής με κάποιες χρήσιμες θεωρητικές γνώσεις: βασίζεται κυρίως στις δραστηριότητες επικοινωνίας και συνηδειτοποίησης που κάνουμε μαζί.
Βιωματικό Εργαστήριο 1: ‘‘Δεν υπάρχουν τέλειοι γονείς! ‘‘ 🙌
Κατά τη διάρκεια αυτού του εργαστηρίου, θα εστιάσουμε σε σένα που είσαι γονέας αλλά που έχεις κι άλλους ρόλους να φροντίσεις. Θα συνειδητοποιήσεις την πίεση του ιδανικού γονέα που σε επηρεάζει άθελά σου, και πώς μπορείς να απαλλαχτείς από αυτή. Θα μάθεις για την γονεϊκή σου ζυγαριά και πώς μπορείς να την εξισορροπήσεις έτσι ώστε να έχεις λιγότερο στρες και ένταση καθημερινά.
Μετά από αυτό το εργαστήριο θα νιώσεις λιγότερες ενοχές και περισσότερη ηρεμία ως γονέας, θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις το εργαλείο της ζυγαριάς για να μειώσεις το καθημερινό σου στρες και να βρεις τρόπους να παίρνεις ανάσες.
Βιωματικό Εργαστήριο 2: ‘‘Σε έχει τρελάνει!’’ 😤
Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, θα ασχοληθούμε με τις αντιδράσεις μας ως γονέας. Θα εξερευνήσεις και θα συνειδητοποίησεις τι σου συμβαίνει όταν πυροδοτείσαι από μία συμπεριφορά του παιδιού σου και αντιδράς έντονα (φωνάζεις, απειλείς, βάζεις ταμπέλες κτλ)… και τι μπορείς να κάνεις πρακτικά όταν το παιδί σε ‘‘τρελαίνει’’.
Μετά από αυτό το εργαστήριο, θα έχεις κατανοήσει τι συμβαίνει μέσα σου την ώρα της κρίσης και θα είσαι σε θέση να βρεις τρόπους να διαχειρίζεσαι τον δικό σου εκνευρισμό πριν φτάσεις στα όριά σου και σε καταβάλουν τα ξεσπάσματα του παιδιού σου (και χωρίς να βλάπτονται ούτε η αυτοεκτίμηση του παιδιού ούτε η σχέση σας….)
Βιωματικό Εργαστήριο 3: ‘‘Τι είναι αυτή η συμπεριφορά!’’ 🤷♂️
Κατά τη διάρκεια αυτού του εργαστηρίου, θα εστιάσουμε στις ‘‘δύσκολες’’ συμπεριφορές των παιδιών. Θα μάθεις κρίσιμες πληροφορίες για τον υπό κατασκευή εγκέφαλο του παιδιού σου και τον συναισθηματικό δεσμό. Θα κατανοήσεις τι συμβαίνει όταν το παιδί κλαίει, έχει νεύρα, κάνει ξεσπάσματα, είναι επιθετικό (χτυπάει, φωνάζει, φτύνει, κτλ), ειδικά τις 3 πιο σημαντικές στιγμές της ημέρας και πώς μπορείς να ανταποκριθείς σε τέτοιες στιγμές.
Μετά από αυτό το εργαστήριο, θα νιώσεις πιο ικανός/η και θα ξέρεις πρακτικά πώς να ανταποκριθείς θετικά και δημιουργικά (ακόμα και όταν είσαι έξω και σας κοιτάνε όλοι) όταν το παιδί γκρινιάζει, φωνάζει ‘‘όχι’’, ή έχει έντονα και απότομα ξεσπάσματα.
Βιωματικό Εργαστήριο 4: ‘‘Ακούει κανείς… με την καρδιά;’’ 💗
Κατά τη διάρκεια αυτού του εργαστηρίου, θα μάθεις πώς μπορείς να ακούς πραγματικά και βοηθητικά το παιδί σου (και άλλα άτομα) χωρίς εμπόδια επικοινωνίας [ενεργητική ακρόαση]. Θα γνωρίσεις με ποιους τρόπους μπορείς να συνδεθείς και να επικοινωνείς βαθιά με το παιδί σου γεμίζοντας και οι δύο τις δεξαμενές αγάπης σας και ενισχύοντας τη σχέση σας. Θα εξασκηθείς στην ενεργητική ακρόαση μέσα στην ομάδα.
Μετά από αυτό το εργαστήριο, θα ξέρεις πώς να ακούσεις το παιδί σου με την καρδιά όταν θα σου μιλάει για κάτι που το απασχολεί (χωρίς να παρεμβαίνεις) και πώς να το ενθαρρύνεις να βρει λύσεις. Έτσι, το παιδί θα νιώσει όλο και περισσότερη αυτοπεποίθηση.
Βιωματικό εργαστήριο 5: ‘‘Kαι πώς θα του βάλω όρια;’’ 🧰
Κατά τη διάρκεια αυτού του εργαστηρίου, θα μάθεις τι σημαίνει τελικά ‘‘όριο’’, θα διακρίνεις πότε χρειάζεται να θέσεις όρια και πότε δεν είναι θέμα ορίων. Θα αντιληφθείς πώς μπορείς να θέσεις όρια και κανόνες με σεβασμό χρησιμοποιώντας θετικές εναλλακτικές έναντι των παραδοσιακών τρόπων υπακοής (π.χ. τιμωρία, ανταμοιβή, εκβιασμός κτλ) κάνοντας εξάσκηση με πραγματικά παραδείγματα.
Μετά την παρακολούθηση αυτού του εργαστηρίου, θα ξέρεις πότε χρειάζεται πραγματικά να βάλεις όρια, θα μπορείς να θέσεις όρια πιο αποτελεσματικά έτσι ώστε να μειώνονται οι εντάσεις στην οικογένεια.
Βιωματικό εργαστήριο 6: ‘‘Πόσες φορές θα πρέπει να σου το πω;’’ 🗣️
Κατά τη διάρκεια αυτού του εργαστηρίου, θα δεις από άλλη οπτική γωνία την έννοια της συνεργασίας και θα μάθεις να διεκδικήσεις αποτελεσματικά και τις δικές σου ανάγκες με μήνυμα ‘‘εγώ’’ , θα δεις πώς μπορείς να διευθετήσεις τις συγκρούσεις όταν προκύπτουν και να είναι σεβαστές οι απόψεις και οι ανάγκες και των δύο πλευρών.
Μετά από αυτό το εργαστήριο, θα είσαι σε θέση να χρησιμοποιήσεις απλές πρακτικές για περισσότερη συνεργασία, πολύ λιγότερες μάχες (χαμένες και για τους δύο) ενώ το ίδιο το παιδί θα καλλιεργεί την ενσυναίσθηση και θα γίνεται πιο υπεύθυνο.
ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ;
,🔜 ΠΡΩΙΝΗ ΟΜΑΔΑ:
Tετάρτες 29 Ιανουαρίου, 5, 12, 19 Φεβρουαρίου, 5 και 12 Μαρτίου 2025 από τις 10:00 έως τις 12:30 (4 θέσεις)
🔜 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΟΜΑΔΑ:
Τετ΄άρτες 26 Mαρτίου, 2, 9, 30 Απριλίου , 7 & 14 Μαίου 2025 από τις 18:00 έως τις 20:30 - (6 θέσεις)
💡 Μερικές πληροφορίες:
Για την παρακολούθηση του κύκλου, χρειάζεται να είσαι σε ένα ήσυχο μέρος, να έχεις μία πρόσβαση σε ένα laptop ή μία ταμπλέτα, να διαθέτεις μία κάμερα, ένα μικρόφωνο, ένα σημειωματάριο, στυλό και χρωματιστά μολύβια.
Τα εργαστήρια γίνονται χωρίς την παρουσία του παιδιού. Αν έχεις μωρό που δεν περπατάει, μπορείς να το έχεις μαζί σου.
Αν χάσεις μία συνάντηση, θα μπορείς να δεις το βίντεο και το υλικό της συνάντησής μας στην υποστηριχτική πλατφόρμα μας.
ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΑΡΟΧΕΣ…
Όλα τα εργαστήρια βιντεοσκοπο΄ύνται και ανεβαίνουν σε μία υποστηριχτική πλατφόρμα μαθημάτων όπου θα έχεις πρόσβαση για 6 μήνες για να τα ξαναδείς.
Στην κλειστή μας πλατφόρμα, θα βρεις επιπλέον οπτικά εργαλεία εκτυπώσιμα, την παρουσίαση του εργαστηρίου σε pdf και άλλες χρήσιμες πληροφορίες.
Θα έχεις την δυνατότητα να μπεις σε μία κλειστή ομάδα viber μαζί μου και τα άλλα μέλη του κύκλου, για να κάνεις ερωτήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου αλλά και για να αλλιλεπιδράσουμε μεταξύ μας.
🎁 ΒΟΝUS : Μία επιπλέον ομαδική συνάντηση coaching διάρκειας 2 ωρών. 💗
ΠΩΣ ΔΗΛΩΝΩ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΟ;
Η χρηματική επένδυση για την παρακολούθηση των 6+1 εργαστηρίων είναι 240,00 ευρώ (συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α. 24%)
Υπάρχει η δυνατότητα πληρωμής με 8 άτοκες δόσεις των 30,00 ευρώ με πιστωτική κάρτα.
🎁 ΒΟΝUS : Μία επιπλέον ομαδική συνάντηση coaching διάρκειας 2 ωρών 💗
Οι θέσεις είναι πολύ περιορισμένες για να υπάρχει χώρος για αλληλεπίδραση.
Αν επιθυμείς να συμμετάσχεις ή / και αν έχεις ερωτήσεις συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσω μαζί σου για να δούμε παρέα αν ο κύκλος εργαστηρίων ‘‘Μαμά, Μπαμπά, επικοινωνούμε;’’ σου ταιριάζει και καλύπτει τις δικές σου ανάγκες.
Για μένα
Είμαι η Ελένη Βασιλειάδη, Ελληνογαλλίδα που ζω στην Αθήνα τα τελευταία 16 χρόνια.
Είμαι η συγγραφέας του best-seller βιβλίου "Μαμά, Μπαμπά, μ’ ακούτε;" (2023, εκδ. iWrite) και του παιδικού βιβλίου "Όταν η καρδιά μου γεμίζει" (2024, εκδ. Παπαδόπουλος). Ως Πιστοποιημένη Parenting Consultant με δύο χρόνια μετεκπαίδευση από την Parentalité Créative® στη Γαλλία, και Εκπαιδεύτρια γονέων από την Attachment Parenting International, είμαι εδώ για να στηρίξω γονείς που θέλουν να χτίσουν μια ισχυρή, υγιή σχέση με τα παιδιά τους.
Είμαι επίσης Συνεργάτης της APcomm και πιστοποιημένη από το Training Institute of Parental Burnout. Επιπλέον, είμαι Δικηγόρος με μεταπτυχιακό στο Δίκαιο της Επικοινωνίας από το Πανεπιστήμιο της Τουλούζης και Εκπαιδευτικός Γαλλικής Φιλολογίας από το Ε.Κ.Π.Α.
Έχοντας δημιουργήσει το Blog και τη σελίδα των Positive Parents, έχω καταφέρει να χτίσω μια κοινότητα με πάνω από 65.000 θετικούς γονείς στο Facebook και στο Instagram.
Ως μαμά δύο κοριτσιών, ηλικίας 8,5 και 10,5 ετών, έχω βιώσει τις προκλήσεις της γονεϊκότητας από πρώτο χέρι. Όταν έγινα μαμά, ήξερα ότι δεν ήθελα να είμαι αυταρχική, να φωνάζω ή να απειλώ. Ωστόσο, δεν ήξερα πώς να το πετύχω διαφορετικά. Ήθελα να κατανοήσω τις ανάγκες των παιδιών μου, πώς "λειτουργούν", πώς μπορούσα να τα βοηθήσω να διαχειριστούν τα συναισθήματά τους. Έτσι, ξεκίνησα να μαθαίνω πώς να επικοινωνώ με τα παιδιά μου, να καταλαβαίνω τη γλώσσα τους και να μπαίνω στον κόσμο τους. Αυτή η διαδικασία μου άνοιξε νέους ορίζοντες και με βοήθησε να δω τη σχέση μου με τα παιδιά μου αλλά και την αποστολή μου ως μαμά με άλλο μάτι.
Για αυτόν τον λόγο δημιούργησα τον Κύκλο "Μαμά, Μπαμπά, επικοινωνούμε;", για να κάνουμε μαζί κάποια βήματα στο γονεϊκό σου μονοπάτι. Μαζί, θα ανακαλύψουμε τα κομμάτια του παζλ που ίσως σου λείπουν επειδή μεγάλωσες με έναν άλλο τρόπο, και θα βάλουμε τις βάσεις για μια σχέση χαράς, σεβασμού και εμπιστοσύνης με το παιδί σου.